Páginas

martes, 14 de abril de 2015

OPEN DAY 5è Primària Sr Mayans

Què és Open Day?

És un dia on les portes de la nostra escola s'obrin a tot aquell que vulgui venir. Enguany, l'hem celebrat el divendres 27 de març.

Durant aquest dia, es realitzen moltes activitats tant dins l'aula com fora d'ella. Com sempre, hem tengut la mostra de llibres i l'exposició de la Fundación Sophia que, en aquesta ocasió, es titulava "La mirada de la India" i consistia en una sèrie de fotografies realitzades a aquell país.

L'escola calcula que hi ha hagut uns mil visitants! De fet, a la nostra classe, varen venir 64 persones, contant al Sr Mayans i als 20 alumnes que formam la classe Maui de 5è de primària. Això vol dir que, només a la nostra classe, hi havia una persona més que el total d'alumnes de tot 5è de primària!




Quienes activitats vàrem fer a classe?

El Sr Mayans va explicar totes les dubtes sobre l'ús de les tablets a l'aula als nostres pares. Va fer-ho de forma divertida, amb 10 exemples i la nostra ajuda. Les va anomenar FAQs TABs.

Tot seguit, vàrem fer una breu explicació sobre el projecte al qual duim treballant tot el curs: Educació Emocional. A la nostra classe, cada setmana hi ha un creador d'entusiasme, encarregat de fer que tots els alumnes de la classe comencin el dia de forma positiva i intentant fer de mediador als conflictes que puguin sorgir durant la setmana. També recull queixes i suggerències d'altres alumnes que fa arribar al Sr Mayans que, sempre que pot, inclou a les seves classes. Un altre alumne s'encarrega de llegir un dels dos llibres que tenim sobre emocions: "Què és la vida?" o "Emocionario", que és un llibre d'en Boris. Un altre és l'encarregat d'investigar amb "El porqué de las cosas" i després comparteix amb la classe les seves inquietuts científiques. 

A part d'aquest projecte, el Sr Mayans ha pensat en un altre que consisteix en fomentar la lectura mitjançant tres llibres que hem de llegir amb els nostres pares: "La buena suerte", "La buena vida" i "La buena crisis". Els tres són llibres d'un escriptor que nom Alex Rovira i que vàrem utilitzat per fer les normes de la nostra classe.

Per demostrar als pares com utilitzam les tablets per investigar, vàrem fer un exemple de projecte sobre en Howard Gardner i la seva teoria de les Intel.ligències Múltiples. Vàrem tenir 7' per cercar informació a les tablets i anotar els fets rellevants a uns post-its de diferents colors: groc (biografia), taronja (curiositats) i rosa (teoria de les IM). Vàrem aferrar tota aquesta informació a la pissarra, com feim sempre que treballam la pluja d'idees.



A partir d'aquí, el Sr Mayans va fer una petita explicació sobre tot el que havíem trobat i vàrem fer un "Kahoot" de 10 preguntes en sobre Howard Gardner i les 8 Intel·ligències. Un "Kahoot" és un tipus de joc interactiu, com un concurs, que feim amb les tablets quan començam o acabam un projecte. Vàrem participar fent equips amb els nostres pares i va ser molt divertit!



Què faig quan he acabat?

Tot això és un altre projecte que es titula "Què faig quan he acabat?" i que està destinat a potenciar i reforçar les IM de cada alumne, en funció dels tests que hem fet amb el Sr Mayans i dels nostres interessos.

Com a prova, algunes de les activitats que vàrem realitzar amb els pares:

-Per treballar la Intel.ligència Lingüística/Verbal, vàrem fer una activitat anomenada "Scattergories" que es basa en el lloc de paraules amb el mateix nom. Amb una lletra, treballam vocabulari en català. Amb les tablets, volíem mostrar dues apps que hem provat a classe: "Mezcladitos" i "Pica Lletres". Milloram el nostre vocabulari paraula a paraula!

-Per treballar la Intel.ligència Lògico/Matemàtica, no vàrem tenir temps de mostrar les batalles matemàtiques amb les tablets. De vegades, a classe, competim entre nosaltres o contra el Sr Mayans!

-Per treballar la Intel.ligència Visual/Espaial hem fet servir la pluja d'idees a la pissarra quan cercàvem informació d'en Howard Gardner. I a casa havíem practicat amb les fulles de realitat augmentada de "ColarMix" que hem utilitzat a classe. Ens encanta la realitat augmentada!

-Per treballar la Intel.ligència Naturalista, farem un projecte anomenat "Ecoarquitectura" i del qual ja parlarem en una altra entrada al blog. Podem avançar que és un gran projecte!

-Per treballar la Intel.ligència Kinestèsica/Corporal, hem dissenyat unes escales de coordinació amb banderes de diferents països per aprendre diferents coses sobre cada un dels continents. Aquest tipus d'intel.ligència consisteix en aprendre amb el propi cos, estant en moviment. Ens agrada molt!

-Per treballar la Intel.ligència Inter/Intrapersonal, vàrem aprofitar les explicacions dels nostres projectes d'educació emocional i foment de la lectura, tant a nivell individual com a nivell col.lectiu.

-Per treballar la Intel.ligència Musical, na Mercedes va cantar la cançó que utilitza per estudiar-se les CCAA i, trotes les nines de la classe, vàrem fer una demostració del ball que farem al Sports Day. Ens va sortir genial!

 




I aquest blog?

La idea de fer aquest blog és del Sr Mayans. Creu que hem de participar donant la nostra opinió. Sempre ens diu que els nins tenim bones idees, però que els adults, no acostumen a escoltar-nos. Per això vàrem fer un concurs per dissenyar un logo. Els tres guanyadors; Boris, Patricia i Dylan, han juntat els seus dissenys i el resultat el podeu veure a aquesta pàgina.



A partir d'avui, els alumnes de 5è gestionarem aquest blog amb notícies, idees, activitats i projectes. Esperam que vos agradi llegir-nos, tant com a nosaltres escriure!






Firmat per la classe MAUI: Patricia, Cristóbal, Dylan, Marina, Alex, Isabel, Clara, Diego, Mercedes, Boris, Lucia, Alissa, Teresa, Hugo, Claudia, Anna, Lucas, Timothy, Hunter i Bernat. 5è Sr Mayans.

4 comentarios:

  1. Enhorabuena a todos y al Sr Mayans. Es increíble lo que estáis haciendo.
    Con ganas de conocer mas cosas.
    Sr Crespí

    ResponderEliminar
  2. Gracias Sr Crespí por seguir nuestro trabajo!

    ResponderEliminar
  3. ¡Espectacular! Excelentes ideas y todo muy bien explicado (aunque me ha costado leerlo en catalán...;)
    Enhorabuena a MayLab!
    Miss Fitz

    ResponderEliminar
  4. Gracias por tus palabras y por leerlo en una lengua que no dominas, Miss Fitz.
    "Nuestra recompensa se encuentra en el esfuerzo y no en el resultado. Un esfuerzo total es una victoria completa." Gandhi

    ResponderEliminar